Dominis

La Registre d’un domini li permetrà assegurar la protecció del seu nom o marca a Internet, alhora que dotarà la seva pàgina web d’una adreça fàcil de recordar.

Cada dia es registren milers de noms de domini genèrics (.com, .net, .org, .info, .biz) a Internet. Els registres de dominis genèrics es realitzen a nivell mundial, de manera que hi ha el risc que una altra persona o empresa desitgi registrar el mateix domini que vostè.

Són molts els casos en què pot no plantejar l’adquisició d’un domini perquè a curt termini no hi ha la intenció d’estar present a Internet. En aquest cas podria succeir que el dia que decideixi registrar el seu domini, ja no hi és i no pugui fer ús d’ell, per no haver-ho registrat en el moment adequat.

El nostre consell és que registri el nom de domini que consideri idoni per al seu projecte i no córrer el risc de poder perdre-confiant que en el futur pugui estar lliure, més encara quan el nom d’un registre avui dia suposa una inversió de tan sols 8,99 € anuals.

També és recomanable registrar totes les terminacions possibles amb el nom de domini triat per evitar que altres persones o entitats es poden fer amb una variant del seu nom, (sent les mes comunes les .com .net .org .info i .biz).

Mitjançant el registre de diverses terminacions evitarem també accions amb caràcter especulatiu per part de tercers que poden registrar el nostre nom de domini amb altres terminacions.

Donat el baix cost del registre d’un domini, Camaltec, li aconsella protegir la seva marca o projecte web registrant totes les terminacions disponibles.

Quin m’interessa?

.COM

Originalment destinat per a ús comercial . És la terminació més coneguda i utilitzada de totes les existents. Per tant, és l’opció més interessant a l’hora de registrar un domini. L’únic inconvenient que presenta aquesta terminació, és que és la més demandada, i com a conseqüència, en molts casos el domini que pretenem pot estar ja registrat.

.NET

En principi originari per a treballs relacionats amb Internet i tecnologies. És la terminació més recomanable quan la terminació .com ja està ocupada. També és sovint molt registrat per totes aquelles empreses que malgrat ja ser propietàries del seu domini amb la terminació .com, per un cost mínim decideixen protegir la seva marca a Internet, evitant que tercers utilitzin el seu mateix nom de domini amb una terminació diferent, fet que podria donar lloc a confusions per als seus clients o visitants.

.ORG:

Destinada principalment a organitzacions de tot tipus (administratives, polítiques, ONG, administracions estatals).

.BIZ

Orientat als negocis ia alliberar l’enorme ocupació de la terminació .com. (.biz és l’abreujament de business, negocis, a Internet).

.INFO

Aquesta terminació per regla general és utilitzada per llocs web la principal comesa és la difusió o publicació de continguts informatius.

.EU

La terminació EU identifica en el mercat mundial a la nostra empresa per la seva pertinença a la Unió Europea. Qualsevol resident en un dels països membre de la Unió Europea pot registrar lliurement un domini .eu des del 7 de abril de 2006.